About Us

Attract, engage and convert more qualified vehicle shoppers

За Марина Созопол

М
арина Созопол притежава всичко, за което опитният яхтмен мечтае, а тези с по-малко опит могат винаги да разчитат на съвет и съдействие. Пристанището разполага с 330 котвени места за плавателни съдове до 25 метра, снабдени с електричество и питейна вода.

Наземните съоръжения предлагат всичко, от което вие и вашата яхта имате нужда, било то нова лодка или цялостен ремонт на двигателя, пералня на самообслужване или 24-часово зареждане с гориво, специализирани магазини или отпускащ горещ душ.

В Марина Созопол ще получите професионално обслужване в приятелска атмосфера, високи стандарти и отлично качество.

marina-sozopol

Удобства и услуги

Наем на кейови места – годишен, месечен, сезонен и за кратък престой
Административен офис на Марината
Англоговорящ, професионален екип
Гориво – зареждане и изпомпване
Продажби и брокери на яхти, яхтени чартъри
Тоалетни и душове, пералня на самообслужване
Магазин за яхтено оборудване
Захранване с вода и ток на понтоните
Wi-Fi безжичен интернет достъп
Охраняем автомобилен паркинг
Допълнителни услуги – вадене от вода

sozopol-marina

lay_graph1

 

За  Созопол

С

Созопол е изненадващ и уникален по свой собствен начин. За поколения наред този идиличен град е любимо място на артисти, писатели и моряци. Неговата най-голяма забележителност безспорно е Старият град – със своите очарователни къщи в стар стил, каменните им основи и надвиснали дървени горни катове. По тесните улички изобилства от самобитни малки ресторантчета и кафенета, в които може да опитате вкусни традиционни блюда.

Археологическият музей се помещава в изключително красива къща от 1977 г. Тук се съхраняват забележителни колекции от съдове и скулптури, проследяващи наследството на града от основаването му – артефакти от тракийски, византийски и турски времена; каменни котви, датиращи отпреди 6 000 години; възстановки на древни кораби, останки от финикийци, кипърци и други древни мореплаватели, акостирали в пристанището.

Църквата “Света Богородица” е една от многото църкви в Стария град. Нейната наполовина изгоряла базилика крие уникални дървени иконостаси и орнаменти, представящи работата на най-старите художествени школи в региона.

Художествената галерия е разположена на върха на красив скален отвес в югоизточния край на полуострова. Освен на изтънчената художествена колекция, тук може да се насладите и на спиращи дъха гледки към морето и града.

Остров Свети Иван, разположен само на 2 километра от Созопол, е най-големият остров в България. Известен е със своя сонарен фар, конструиран от френски инженери през 1884 г. Една от забележителностите на острова е манастира “Св. Богородица”, преименуван по-късно на “Св.Йоан Предтеча” и разрушен през XIV и XV век. Малко хора знаят, че в миналото островът е бил и скривалище на пирати.

Back to top